Els Mossos d’Esquadra (a la fotografia) van detenir el passat dimarts, 13 de desembre, deu persones integrants d’un grup d’aficionats radical de la UE Cornellà, per la seva presumpte participació en una agressió a un grup de seguidors d’un equip rival, el CD Castelló, segons ha informat la Policia de la Generalitat en un comunicat.

Els fets, tal com va informar elBaix.cat, van tenir lloc el 25 de setembre, poques hores abans de l’inici d’un partit, quan es va produir una baralla tumultuària entre aficionats rivals en un centre comercial proper a l’estadi de futbol del RCD Espanyol, on la UE Cornellà juga els seus partits com a local.

A conseqüència de la baralla, diverses persones van resultar ferides i dues d’elles van requerir assistència hospitalària.

Segons els Mossos, els deu detinguts formen part del grup “Cornehools” que qualifiquen de radicals. La investigació va permetre la detenció, aquest passat dimarts, de les persones que la policia considera responsables de l’atac.

Als detinguts se’ls acusa de delictes de lesions i baralla tumultuària i d’un delicte d’odi, ja que l’origen de l’agressió seria la ideologia antagònica dels grups de seguidors.

Un jutjat de Cornellà va deixar els detinguts em llibertat amb càrrecs. Per a cinc d’ells es va acordar una ordre de no apropament a menys de de 1.000 metres de les instal·lacions  on la UE Cornellà diputi un partit de futbol. La investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions.

La gravetat dels fets, el nombre i l’organització dels d’implicats i la seva vinculació a una entitat esportiva molt coneguda de Cornellà, han causat preocupació en diversos sectors ciutadans per la mala imatge que projecten de la localitat i la sensació d’inseguretat que aquests esdeveniments estan provocant.

Font: ACN

Fotografia d’arxiu: Catalunya Diari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here