Èxit de la manifestació

Unes 300 persones es van manifestar (a la fotografia) aquest dissabte, 17 de desembre, pels carrers de Gavà, per mostrar la seva oposició al Pla de Ponent que impulsa l’Ajuntament socialista. La mobilització va començar a l’estació del tren i va arribar a la plaça de l’Ajuntament, després de passar per la Rambla i la zona comercial de la ciutat.

Durant el trajecte es va escenificar una processó mortuòria per la natura, amb un tronc d’arbre mort, 8 estàndards i una gran pancarta de més de 20 metres amb el lema de Prou Ciment. A l’alçada de la plaça de la Pagesia es va fer un minut de silenci.

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent va explicar que ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Pla, que ha estat admès a tràmit.

Una esmena a la totalitat a la política municipal

Al final de la manifestació es va llegir un manifest reivindicant l’aturada immediata del Pla de Ponent i on es denunciava entre d’altres aspectes que l’Ajuntament utilitza la necessitat d’habitatge social com a coartada per destruir la natura, que el Consistori s’ha posat al servei d’un grup financer internacional com Kronos Investment, que la ministra Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà, ha anunciat una estació de tren fantasma a 800 metres de l’actual, mentre s’enterra el Metro del Baix Llobregat, que les rieres aboquen aigües residuals al mar mentre Kronos vol que 12.500 persones més enviïn aigües fecals col·lector avall, que s’ignora que l’àrea metropolitana té una qualitat atmosfèrica per sota dels valors mínims que marca la UE, que l’Ajuntament diu hipòcritament que defensa la pagesia metre proposa carregar-se milers d’hectàrees agrícoles o que s’omple la boca amb la paraula sostenibilitat mentre presenta al·legacions en contra d’ampliar la Xarxa Natura 2000 del Delta del Llobregat.

En definitiva, un ampli seguiment d’una protesta que posa en qüestió la gestió basada en un creixement expansiu que porta a terme l’equip de govern socialista que encapçala l’alcaldessa Gemma Badia.

Font i fotografia. Plataforma Aturem el Pla de Ponent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here