Sembla que el fet de ser un Centre Especial de Treball i proclamar-se referent de “bones pràctiques, qualitat i innovació en la integració social i laboral de les persones amb discapacitat” no és garantia suficient de respecte dels drets dels seus treballadors i treballadores. Aquest seria el cas, segons el sindicat CCOO, de la Fundació Portalà (a la fotografia), amb seu a Sant Feliu de Llobregat.

CCOO del Baix Llobregat ha emès un comunicat en el que denuncia que la Fundació Privada Gaspar de Portolà “ha acomiadat una treballadora per presentar-se a la candidatura del sindicat per escollir els membres del comitè d’empresa”.

La treballadora acomiadada, monitora del centre especial de treball de la Fundació, amb cinc anys d’antiguitat a l’empresa, va rebre a principis d’aquest mes de desembre una notificació en la que es procedia a extingir la seva relació laboral i procedir al seu acomiadament disciplinari.

L’empresa era coneixedora que aquesta treballadora es presentava a les eleccions sindicals per CCOO. L’acomiadament, segons el sindicat, “s’ha fet sota acusacions difamatòries cap a la treballadora”. Altres membres de la candidatura de CCOO han rebut també pressions per a que desistissin de formar part de la candidatura.

La Fundacio Portolà mai ha tingut representació sindical. Aquesta empresa té una plantilla de 148 persones treballadores i més del 45% del seu pressupost prové de subvencions públiques i donacions. CCOO informa que ha iniciat accions legals per revertir la situació, garantir el procediment democràtic en les eleccions sindicals, sense ingerències de l’empresa, i reclamar la nul·litat de l’acomiadament i la readmissió de la treballadora.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: Fundació Portolà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here