La denúncia de CCOO

L’obertura de dos expedients sancionadors (al juny i el setembre de 2022) a l’empresa Vitalia Suite SLU (a la fotografia), de Sant Andreu de la Barca, per part de la Generalitat és el resultat, segons un comunicat de CCOO amb data 21 de desembre, “d’una acció sindical perseverant per part del sindicat durant fa mesos en relació amb la greu manca de personal per atendre els residents”.

L’empresa VITALIA SUITE, S.L.U té com a activitat econòmica principal la prestació de serveis en establiments residencials. El centre de Sant Andreu integra una residència, amb uns 220 residents, i un centre de dia, amb capacitat per a 20 usuaris.

Segons el resultat de les denúncies davant la Inspecció de Treball interposades per CCOO, Vitalia Suite “incompleix sistemàticament les ràtios mínimes” de personal  en tots els torns de treball. Aquest fet obliga els professionals a suportar una sobrecàrrega de treball per intentar que l’atenció als usuaris sigui digna i adequada amb un número de professionals molt reduït.

CCOO ha denunciat que no només hi ha dèficit de gerocultors i gerocultores sinó també de personal de neteja i d’infermeria. El sindicat denuncia que “la reducció dels costos de personal per augmentar la rendibilitat és una pràctica comuna en empreses gestores de residències de gent gran”.

L’alcaldessa Ana Alba, descol·locada

Davant les noticies de l’expedient a la residència, l’alcaldessa socialista de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, clarament descol·locada i fora de joc, en un comunicat publicat aquest dimecres, 21 de desembre, el mateix dia que CCOO va anunciar les denúncies, fa públic que ha enviat una carta al conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, demanant-li “explicacions” i tenir “accés als expedients oberts per la Generalitat”.

Segons l’alcaldessa, l’Ajuntament té places concertades amb aquesta residència però ha tingut coneixement de l’apertura dels expedients “per informacions periodístiques”

Alba expressa en la carta la seva “inquietud i preocupació per aquesta situació” i manté que “el benestar de la nostra gent gran i vulnerable és fonamental per a nosaltres”, però no aclareix si era coneixedora de les queixes reiterades de CCOO que van provocar l’obertura d’un primer expedient ja fa mig any.

Fonts: CCOO i Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Fotografia: CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here