El ple del Consell Comarcal va aprovar el passat dimarts, dia 20 de desembre, amb el suport de tots els grups comarcals, una moció sobre la manca d’infraestructures sanitàries al Baix Llobregat.

La comarca pateix un important dèficit de serveis sanitaris, i els equipaments existents s’han anat deteriorant progressivament sense que s’heguin fet les inversions necessàries en els darrers anys per part del Govern de la Generalitat.

Segons les informacions recollides pel Consell hi ha municipis que reclamen ampliar els Centres d’Atenció Primària ja existents: Gavà, Esparreguera (a la fotografia), Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Just Desvern, i obrir el consultori tancat a Santa Coloma de Cervelló.

Altres municipis reclamen al Departament de Salut nous ambulatoris: Gavà, el Prat de Llobregat, Esplugues, Sant Andreu de la Barca i Sant Climent.

I hi ha municipis que demanen disposar d’un CUAP ( Centre d’Urgències d’Atenció Primària): Abrera, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

El Consell Comarcal reclama obrir un espai de diàleg i de planificació amb el Departament de Salut de la Generalitat per analitzar municipi a municipi les necessitats d’infraestructures existents o de nova creació en l’àmbit de l’atenció primària al Baix Llobregat.

Tal com ha anat informant elBaix.cat, en les darreres setmanes s’han produït mobilitzacions convocades per la Marea Blanca a Abrera o Castelldefels, i pel Fòrum Social del Baix Llobregat, a Cornellà. En totes elles la queixa ha estat la mateixa: la manca d’inversió en l’atenció primària a la comarca.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here