Segons va informar el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, la titular del jutjat d’instrucció número 5 de Gavà va ordenar aquest dimecres, 21 de desembre, presó provisional comunicada i sense fiança per a 5 persones a qui acusa d’agressió i abús sexual a tres víctimes, el 2021, a Castelldefels. En concret, la causa s’ha obert per 5 delictes d’agressió sexual i 3 delictes d’agressió o abús sexual.

La jutgessa considera que es tracta d’un grup organitzat i que un captava les noies i després els altres s’aprofitaven de la seva vulnerabilitat sotmetent-les a pràctiques sexuals no consentides.

Pels missatges de mòbil analitzats se sospita que hi ha més víctimes que no s’han pogut identificar.

Els investigats es van acollir al dret a contestar només les preguntes dels seus advocats.

La jutgessa estableix que la manera d’actuar dels investigats és habitual i que ho han normalitzat, considerant les dones objectes, la finalitat dels quals és satisfer els seus desitjos sexuals, menysvalorant la seva voluntat.

Els presumptes agressors sexuals contactaven les víctimes  a través d’aplicacions de cites i les convidaven a festes en un domicili de Castelldefels, mentre hi havia restriccions en l’oci nocturn per la pandèmia de la covid. La primera denuncia va arribar ara fa un any. La policia va poder identificar, en un primer moment, una part dels agressors i vincular-los amb les altres dues víctimes. Finalment, aquest passat dilluns, 19 de desembre, es van detenir tres dels agressors i els altres dos es van acabar presentant voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a Gavà.

En les converses a les que s’ha tingut accés els acusats admetien que s’havien aprofitat de les noies amb frases masclistes. “Des de quan una tia és només per a un?, “ se la va endur al llit, però la tia anava borratxa” o  “la noia aquesta l’hem destrossat”, deien els missatges interceptats pels Mossos d’Esquadra.

Font: CCMA i ACN

Fotografia: Mossos d’Esquadra

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here