Set exdirigents de l’executiva local del  PEdCAT d’Esplugues de Llobregat del 2016 han estat condemnats a tres mesos de presó  i quasi 900 euros de multa pels delictes de proposició a la malversació i intent de coaccions, pel Jutjat penal número 8 de Barcelona.

Els dirigents del partit es van reunir amb un regidor de la mateixa formació i li van exigir que transferís al PEdCAT l’assignació que rebia el grup municipal. La pressió, segons la sentència, es va fer tot i saber que les dotacions atorgades per l’Ajuntament als grups municipals ( en aquell moment 650 euros per grup i 380 euros per cada membre  cada més) no es podien destinar a finançar el partit.

La sentència estableix que els condemnats van sol·licitar al regidor Albert C.N, líder del grup municipal el 2015, tenir accés a part dels diners per sufragar necessitats del PEdCAT ”incloses les d’organitzar una campanya electoral”. El regidor no va accedir i va posar els fets en coneixement de la direcció del partit i dels jutjats d’Esplugues el juliol de 2017.

La conversa entre els afectats està gravada. La sentència recull que el regidor va ser amenaçat en ser expulsat del partit, fet que va tenir lloc el 26 d’octubre del 2017, el dia abans de la declaració d’independència escenificada al Parlament de Catalunya. Entre el 2016 i el 2018 el president del PEdCAT, partit hereu de Convergència i Unió, era Artur Mas.

El PEdCAT com a tal no s’havia presentat a les eleccions municipals del 2015 a Esplugues perquè encara no existia; va ser fundat el 2016 ( a la fotografia): ho va fer CIU que va obtenir dos regidors. Tampoc ho va fer sota aquestes sigles el 2019: es va presentar Junts que va quedar fora del Consistori en no arribar al 5% dels vots preceptiu per obtenir representació.

Font: ACN

Fotografia: Wikipedia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here