La Sala El Celler de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires (a la fotografia) va reobrir oficialment el passat dia 15 de desembre amb un acte institucional que va comptar amb la presència de l’alcalde Enric Carbonell i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Amb aquesta transformació l’espai s’adequa per a ús públic i es resolen les patologies estructurals de l’edifici d’humitat i fonamentació. L’obra ha estat fiançada per la Diputació.

La reforma del Celler es va iniciar el febrer de 2020, just abans de l’inici de la pandèmia, amb l’objetiu de resoldre les patologies derivades de les humitats i adequar l’espai per a ús públic com a sala polivalent.

El treballs es va haver d’aturar l’estiu de 2020 arran de la detecció de mancances en la base de l’estructura de l’edifici, la qual cosa va comportar la tramitació d’un nou projecte per reforçar-la.

Paral·lelament es van dur a terme sondejos arqueològics per comprovar si hi havia restes vinculades al passat agrícola de l’edifici històric de la masia de Can Farràs  que acull actualment l’Ajuntament.  Les intervencions van deixar al descobert un pou construït al segle XVIII i una galeria excavada a principis del segle XX i que fins ara es trobaven amagats. També es van descobrir 4 cups destinats a l’elaboració del vi, lligats al passat vitivinícola de la masia.

El Celler reobre com a espai remodelat, diàfan i accessible, destinat a ús públic per acollir activitats socials i culturals. El cost de les obres ha estat de 521.203’52 euros.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here