L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha aprovat el projecte del futur Parc de la Memòria, que es farà a la zona de l’antic Cementiri Vell ( a la fotografia), dins l’actuació de remodelació i millora de la Plaça del Doctor Fleming i entorn.

Un cop aconseguit el tancament definitiu del Cementiri Vell, s’ha aprovat el projecte arquitectònic del  Parc de la Memòria i queda pendent definir el seus continguts. El projecte vol fer entendre al visitant què significa aquest lloc, amb plafons informatius que formaran part de la Xarxa d’Espais de Memòria, i amb una intervenció artística mural integrada i respectuosa amb l’espai.

Segons ha explicat el regidor de Cultura i Memòria Històrica, Xavier Rota, “aquest és un entorn molt sensible perquè el Cementiri Vell és el lloc on s’hi van enterrar els centenars d’olesanes i olesans morts entre 1856 i 1988. Però a més també conté, d’una banda, la capella on hi ha enterrats els 35 olesans assassinats el 1936-37 en la rereguarda republicana, i d’altra banda és l’indret on està documentada la fossa comuna dels republicans i anarquistes assassinats el febrer de 1939, fossa que malauradament , malgrat els esforços i treballs esmerçats, no ha pogut ser localitzada”.

La zona es planteja com un parc de recuperació de la memòria històrica. Suposarà la reordenació de l’espai de 3.700 metres quadrats com un nou parc urbà.

L’adequació d’aquest espai s’emmarca dins d’un ambiciós projecte de remodelació i millora de la plaça del Doctor Fleming (ja enllestida) i la prolongació del carrer de Barcelona: quan estigui tot acabat serà una zona verda de més de 9.000 metres quadrats, el segon parc més fran del mincipi.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here