La innocentada publicada per elBaix.cat aquest 28 de desembre, en la que s’afirmava que el PSC, Junts i Foment renunciaven a l’ampliació de l’aeroport del Prat i acceptaven l’increment de protecció per al Delta, ha quedat, malgrat l’amplíssima difusió que va tenir, simplement en innocentada.

El PSC ha presentat un document amb les seves condicions per sumar-se a l’acord de pressupostos de la Generalitat pel 2023 al que ja han arribat ERC i En Comú Podem. Per si quedava algun dubte, els socialistes, plantegen en el primer punt (“Desbloquejar projectes per generar prosperitat a Catalunya”) aquestes exigències que afecten directament el Baix Llobregat:

  • Delta del Llobregat

“Garantir la no tramitació de mesures per part del Govern de Catalunya, que puguin suposar impediments al manteniment i el desenvolupament  de l’activitat agrària  productiva al Delta del Llobregat ni que impedeixin o condicionin l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona- el Prat”.

  • Aeroport Josep Tarradellas Barcelona- el Prat

“Abordar, al llarg del primer semestre de 2023, amb el Govern d’Espanya i AENA la transformació i ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona- el Prat perquè esdevingui un veritable aeroport de connexió intercontinental , creixement que s’ha d’assolir respectant la biodiversitat i les directives ambientals europees i posant una especial cura en la preservació de l’espai natural protegit del delta del Llobregat”.

El PSC situa en aquest mateix àmbit la seva voluntat de que tiri endavant el Centre Recreatiu Hard Rock, a Vila-seca i Salou.

La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, va aclarir aquest mateix dimecres 28 què entenen els socialistes per “preservar l’espai natural del Delta” i “el desenvolupament de l’activitat agrària productiva”: paralització de l’ampliació de les àrees ZEPA d’especial protecció per a aus al delta del Llobregat. Romero va declarar a Nació Digital el passat 26 de novembre: “No demanarem contrapartides polítiques per pactar els pressupostos”. Un més després, El País titulava aquest 28 de desembre: “El PSC exigeix contrapartides polítiques a Esquerra per aprovar els pressupostos catalans”.

Els ajuntaments socialistes del Baix Llobregat han emprés una batalla per impedir l’ampliació de les zones ZEPA del Delta del Llobregat, que el Govern d’ERC a la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, governat pels Comuns, ha plantejat per donar compliment als requeriments de la Unió Europea. Darrera la posició del PSC hi ha la seva voluntat d’impulsar sense impediments mediambientals el projecte de Hub Agroalimentari, que volen crear al Parc Agrari els ajuntaments de Viladecans, Sant Boi i Gavà, al costat de la patronal Foment del Treball i de la patronal agrària Institut Agrícola de Sant Isidre. També tenen por els socialistes que l’ampliació de la protecció del Delta faci impossible l’ampliació de l’aeroport del Prat, que proposa el president d’AENA, el socialista Maurici Lucena, amb el suport de PSC, Junts per Catalunya, PP, Vox i Ciutadans, i de Foment del Treball.

Roda de premsa del PSC del Baix Llobregat

Per escenificar el seu suport a l’ampliació de l’aeroport i a la paralització de l’ampliació de les ZEPA, el PSC del Baix Llobregat, una de les organitzacions territorials del partit més contràries a qualsevol pacte amb ERC, va celebrar aquest dijous, 29 de desembre, una roda de premsa (a la fotografia), en la que van participar el primer secretari del PSC a la comarca, el senador i Vicepresident de Transports i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, al costat d’altres càrrecs públics socialistes de la comarca. Moret va declarar que “les propostes presentades pel PSC busquen fer avançar Catalunya des de tres grans objectius: la cerca de la prosperitat, el benestar de la població, i la sostenibilitat i la transició ecològica”.

Font i fotografia: PSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here