L’Home dels Nassos (a la fotografia) és un personatge mitològic que té tants nassos com dies té l’any, o com dies li’n resten. Apareix el dia trenta-u de desembre. És una tradició viva a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. També ho és a La Rioja.

Segons el folklorista català Joan Amades, l’Home dels Nassos representa l’esperit de la vegetació. Simbolitzava l’any i sovint era representat per l’arbre dels nassos.

On serà més fàcil trobar-lo serà al Prat de Llobregat. L’Home dels Nassos visitarà els carrers de la ciutat amb l’acompanyament musical de gralles i tambors de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana “El Nus” i músics de les AMPAS’s.

A les 10 del matí el passacarrers surt de la plaça de Xavier Ruíz Millán, per arribar a la Plaça de la Vila a dos quarts d’una del migdia. A continuació hi ha una festa d’animació infantil.

A Olesa de Montserrat els nens i nenes també poden buscar l’Home dels Nassos pels carrers de la vila a partir de les 11 del matí. Si el troben poden recollir alguns dolços i caramels. És una activitat organitzada per l’Associació de Gegants i Grallers i Nans.

Fonts: Viquipèdia, Ajuntament del Prat de Llobregat i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here