Miriam Nogueras, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha parlat de futurs pactes electorals de cara a les eleccions municipals del 28 de maig, en una entrevista amb Europa Press.

Nogueras ha afirmat que Junts no establirà pactes amb el PEdCAT i amb unes formes molt despectives ha declarat que “és un partit que no existeix, fa temps que va desaparèixer “, obviant la creació de la marca EspaiCIU, que es presentarà a les eleccions sota les sigles d’Ara Pacte Local. Aquesta ruptura, que caldrà veure com afecta la candidatura de Xavier Trias (a la fotografia, amb l’alcalde socialista de Cornellà, Antonio Balmón) a Barcelona, ben vista pel PEdCAT, pot tenir importants repercussions al Baix Llobregat, on, tal com ha informat elBaix.cat, Ara Pacte Local està en condicions de presentar llistes en diversos municipis. Les declaracions de Nogueras poden complicar les negociacions de Junts amb alguns alcaldes del PEdCAT, com el de Martorell, que encara no han aclarit quina opció electoral prendran.

En canvi, Nogueras no ha descartat de cap manera la possibilitat d’establir pactes amb el PSC, al que Junts acostuma a definir con a “partit del 155”. En l’actualitat, Junts i El PSC governen  plegats la Diputació de Barcelona i municipis com Molins de Rei. Segons Noguera “la política municipal menja a part”. La possibilitat de pactes entre el PSC i Junts els hi pot permetre tornar a fer govern a la Diputació, si els números ho fan possible, i prefiguren la possibilitat d’un pacte “anti-Colau” a la ciutat de Barcelona entre Xavier Trias i Jaume Collboni. No són pocs els municipis del Baix Llobregat on aquesta opció es podria també materialitzar, ja que el PSC perdrà el coixí que li suposaven els pactes amb Ciutadans, ara en vies de desaparició, en municipis com Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca o Sant Esteve Sesrovires.

Font: Europa Press

Fotografia: Crónica Global

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here