El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat acaba de publicar el número 25 de Materials del Baix Llobregat. Porta per títol “El turisme al Baix Llobregat km 0  i altres escrits” (a la fotografia).

El monogràfic de la revista acull les intervencions de l’Escola d’Estiu 2021 que versava sobre “Turisme km 0. Gaudir del Baix Llobregat”. Immaculada Díaz Soria escriu sobre “L’evolució del turisme . Del Grand Tour fins avui”. Albert Arias Sans analitza “El turisme al Baix Llobregat, una qustió col·lectiva. Reptes, oportunitats i perspectives”. Joaquim M. Puigvert i Solà és l’autor de “Impactes socioculturals de l’estiueig. Unes reflexions”. “El turisme industrial, un turisme diferent?” és el títol de l’aportació de Gràcia Dorel-Ferré. I l’Esther Hachuel Fernández, directora del CECBLL, escriu sobre “Què pot aportar el patrimoni cultural al turisme postcovid?. Tots els  articles conformen un conjunt d’aportacions imprescindibles per conèixer el turisme a la comarca i planificar-ne el futur.

En l’apartat d’articles diversos es tracten temes com el pont de Carles III de Molins de Rei ( Gemma Tribó), la transició energètica i territorial (projecte TEiT) ( Carles Riba, Joaquim Sempere, Josep Maria Peiró i Eduard Furró), els brigadistes internacionals i el seu pas per Castelldefels ( Alfonso López), l’aventura laboral d’unes dones que marxen a Suïssa l’any 1961 ( Montserrat Duran) i el monument als morts de la Guerra Civil a Viladecans ( Xavier Calderé i Manuel Luengo).

La revista es tanca amb diverses ressenyes sobre llibres que tracten la realitat del Baix Llobregat i un bon grapat d’apunts bibliogràfics.

Cal destacar la fita que suposa que Materials del Baix Llobregat arribi al seu número 25, complint la funció de fomentar el debat i el coneixement sobre la nostra comarca.

Font i fotografia: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here