L’atur registrat s’ha situat al Baix Llobregat el mes de desembre de 2022 en les 34.651 persones, una taxa del 8’6%. Hi ha 335 persones menys a l’atur que ha baixat un 1 %. Així ho diuen les dades facilitades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, a  partir de les xifres del Departament d’Economia i Treball de la Generalitat.

Els dos municipis amb la taxa d’atur més elevada continuen essent Martorell ( 10’9%) i Sant Viicenç dels Horts ( 10’4%). Les localitats amb la taxa més baixa són Sant Just Desvern ( 4’8 %) i Begues ( 5’3%). La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat ,registra un 7’6 % d’atur, un punt menys que la mitjana comarcal.

Els municipis on ha crescut més l’atur de forma relativa durant el mes de desembre són Torrelles de Llobregat( 9’7%) i Castellví de Rosanes (6’9%).

En relació a les xifres del mateix mes de l’any 2021, l’atur s’ha reduït al Baix Llobregat en 2.224 persones. A Catalunya la taxa d’atur es va situar aquest passat mes de desembre en el 9’1 %, que vol dir 346.338 persones sense feina, la millor xifra des de fa 15 anys.

La reforma laboral es nota

A Catalunya durant el desembre es van formalitzar 67.150 contractes indefinits ,duplicant la contractació indefinida del desembre del 2021 en un 104’94 %. A l’Estat el 43’1 % dels contractes han estat infinits.

CCOO i UGT han destacat el tancament “positiu” del mercat laboral el 2022 després de l’aplicació de la reforma laboral proposada per la Vicepresidenta del Govern central Yolanda Díaz, i pel PSOE i Unidas Podemos , i que va tenir el suport dels agents socials ( a la fotografia) i va rebre el vot en contra de la dreta i d’ERC i la CUP. CCOO ha destacat que “el mercat de treball continua sent capaç de generar ocupació, cada cop més estable” i ha recordat que 4 de cada 10 contractes signats el desembre han estat indefinits. Tots dos sindicats reclamen, però, “increments salarials justos” i clàusules de revisió salarial en els convenis col·lectius per tal de mantenir el ritme positiu de millora del mercat laboral.

Fonts: Observatori Comarcal del Baix Llobregat i CCOO i UGT

Fotografia: Madrid Diario

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here