El Comitè d’Empresa de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (a la fotografia) va fer públic aquest dilluns, dia 2 de gener, un comunicat per “denunciar la situació tan penosa en la que ens veiem obligats a exercir la nostra professió”.

El Comitè denuncia que “ des de fa anys la qualitat assistencial de l’hospital empitjora dia a dia i hem arribat a una situació límit de cansament físic i mental que afecta tot el personal i repercuteix de manera directa sobre els usuaris”.

Segons el Comitè, aquest passat dilluns, 2 de gener, “ens trobem amb un sol metge durant tot el dia en el servei d’urgències (en els tres torns), quan la dotació mínima hauria de ser de 4 metges en torn i dia i 3 en  torn de nit”.

El comunicat explica que “la direcció de l’Hospital és coneixedora d’aquesta situació i de tantes altres que s’han anat informant al llarg d’aquests darrers mesos des d’aquest comitè i, malgrat això, no aporta solucions per poder donar uan atenció de qualitat als nostres pacients”.

El Comitè acaba afirmant que es veu obligat “a fer pública aquesta situació per a fer conèixer a la població la impotència del personal davant aquest caos”.

Un Hospital presidit per l’alcalde de Martorell

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell és una Fundació Benefico-Privada sense ànim de lucre. Pertany des del 1978 a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (SISCAT).

Proporciona cobertura assistencial a 9 municipis del Baix Llobregat: Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat , Esparreguera, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes i a altres localitats de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Vallès Occidental.

El Patronat està integrat per 9 membres: les persones vinculades a Junts hi són majoria. El presideix l’alcalde de Martorell, de Junts, Xavier Fonollosa i Comas. També en formen part dos regidors del mateix Ajuntament ( Lluís Amat Ferrer i Soledad Rosendo Castillo), tots dos de Junts. Hi ha dos membres vitalicis, exregidors de CIU: Lluís Esteve i  Balagué, fill de l’exalcalde convergent i expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i Josep Casasayas i Puig, vinculat a l’empresa privada Agrupació de Neteja Sanitària AIE. El CatSalut hi té un representant: Jaume Sellarés i Sallàs.

Entre els valors que predica la Fundació hi ha la voluntat de servei, l’expertesa, el compromís social i ètic i l’eficiència.  Quan l’any 2017 va celebrar el 850 aniversari de l’Hospital va triar l’eslògan “CREIXEM JUNTS”.

Fonts: Comitè d’Empresa de l’Hospital de Martorell i FHSJDM

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here