La candidatura Alternativa en Comú d’Abrera ha fet públic el seu posicionament “sobre la realitat que ha denunciat el comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Martorell” (a la fotografia), que dona servei a aquest municipi, entre d’altres, i de la que ha anat informant elBaix.cat.

Segons els Comuns, “el passat dia 2 de gener, el comitè d’empresa de l’Hospital de Martorell va emetre un comunicat en el qual denunciaven la negligent gestió de la direcció. Com a resultat d’aquesta gestió s’ha produït un deteriorament del centre hospitalari que ha estat progressiu des de fa anys, fins al punt que el personal sanitari pateix esgotament físic i mental”. Alternativa en Comú recorda que, tal com va informar elBaix.cat, el dia 2 de gener només hi havia 1 metge al servei d’urgències.

Alternativa en Comú d’Abrera destaca que “ a conseqüència d’aquesta mala gestió la qualitat assistencial de l’Hospital Sant Joan de Déu és deficitària”, situació que repercuteix directament sobre la població usuària per molts esforços que realitzin els professionals.

Recorden que “els governs de la dreta espanyola i catalana van utilitzar les diferents crisis per aplicar dures retallades al sistema sanitari públic” i reivindiquen que “la prioritat del sistema de salut ha de ser prestar una atenció de qualitat a la ciutadania i no la rendibilitat, com passa als centres privats concertats”.

Alternativa en Comú d’Abrera, a més de sumar-se a la denúncia dels treballadors i treballadores de l’hospital, assenyala que “la responsabilitat de la mala qualitat correspon a la direcció del centre i al Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, presidit per l’alcalde de Martorell”. I recorda que “el Baix Llobregat Nord no disposa d’un hospital públic sinó d’un dintre privat proveïdor del Servei Català de la Salut”.

Finalment, els Comuns reclamen als responsables del Servei Català de la Salut “que intervinguin immediatament per garantir la qualitat assistencial abans que sigui massa tard per algun usuari o usuària”.

D’altra banda, fonts de l’Hospital de Martorell van informar ahir, 5 de gener, que el centre ha decidit tancar temporalment la primera casa de parts naturals de Catalunya per falta de llevadores. Aquesta mancança “dificulta poder atendre amb totes le garanties les dones que opten per un part sense intervencionisme”. Segons sembla, des del mes d’octubre, la casa de parts naturals de l’Hospital de Martorell ha deixat de disposar de cinc llevadores, dues d’elles durant aquestes festes de Nadal.

Font. Alternativa en Comú d’Abrera i El Periódico

Fotografia: FHSJDM

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here