El portaveu del Partit Popular a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) , Miquel Jurado, exigeix que es “mantingui” la bonificació de la T- Casual. Tal com ha informat elBaix.cat, aquest títol de transport ha tornat a valdre 11’35 euros des del primer de gener, després de costar 7’95 els darrers mesos de l’any 2022.

El PP assegura que “fins i tot reduint l’anterior bonificació del 30% al 20% es podria haver arribat al 50% amb el 30% que bonifica el govern”. En realitat, tal com va explicar elBaix.cat, la pujada de la T-Casual és deguda al fet que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), organisme en el que la Generalitat té majoria, no ha volgut bonificar el 20% que el Govern central exigeix a Comunitats Autònomes i administracions locals per aplicar la seva bonificació del 30%. Aquesta bonificació del Govern central és la que va fer baixar el preu de la T-Casual, que el 2022 no va tenir cap descompte de l’ATM. Des de l’ATM s’argumenta que bonificar la T-Casual, que és la targeta que menys fomenta l’ús del transport públic i la utilitzada pels turistes, suposaria aportar 40 milions d’euros més entre les tres administracions, quantitat inassumible atesa la difícil situació econòmica que viu aquest servei.

L’exigència del Govern central de que les altres administracions apliquin la seva part de bonificació per poder gaudir de la seva ha estat motivada pel fet que diverses Comunitats Autònomes, entre elles algunes governades pel PP, com Andalusia, al costat d’altres governades pèl PSOE, com l’Aragó, no van aplicar l’any 2022 la bonificació que reclama ara el portaveu del PP a l’AMB.

Fotografia: Tot Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here