L’Hospital de Martorell continua generant notícies que reaccionen a la crisi que està vivint aquest centre mèdic. El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ( CCIIC) i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB)  han emès aquest dijous, 12 de gener, un comunicat demanant la reobertura del Centre de Naixements de la Fundacio Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) (a la fotografia).

Els Col·legis expressen la seva “alarmant preocupació” davant el tancament provisional del centre. Recorden que “és pioner i de titularitat pública, i que es va inaugurar el 2017 per poder oferir una millor atenció a les famílies que desitgen un part natural implantant un model d’èxit en altres països europeus i liderat per llevadores i coordinat  amb la resta de professionals que acompanyen la dona durant el procés de l’embaràs. I desataquen “el paper fonamental que hi juguen les especialistes en Infermeria obstètrico-ginecològica”.

El COIB i el CCIIC, a través de la seva Comissió de Llevadores, ha obert una línia de treball per analitzar la situació i les accions a emprendre per garantir la reobertura del centre i l’atencio a les persones usuàries. Plantegen que “les direccions dels centres hospitalaris i el Departament de Salut cooperin, juntament amb les llevadores, per crear protocols conjunts per oferir assistència segura a  les dones, als fills i filles i a les famílies, per tal que el Centre de Naixements FHSJDM torni a funcionar”. Tal com ha informat elBaix.cat, el grup parlamentari d’En Comú Podem ha portat el tema al Parlament i ha reclamat al conseller de Salut, Manel Balcells, que s’impliqui en trobar una solució.

Els col·legis conclouen que les dificultats a les que la Fundacio ha fet referència, “no són excusa per tancar el Centre de Naixements”. De moment, no consta que el president del Patronat de la Fundació, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’hagi pronunciat públicament sobre la greu situació que viu la Fundació que presideix. La darrera noticia penjada a la pàgina web de l’Hospital de Martorell fa referència a la visita dels Reis Mags al centre.

Font: COIB

Fotografia: FHSJDM

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here