El tema de la sanitat pública i, en concret la situació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, de la que elBaix.cat ha anat informant, continua escalfant-se.

El proper dimarts, dia 17 de gener, el Comitè d’Empresa de l’Hospital ha convocat  una concentració a dos quarts de 2 del migdia, davant del centre mèdic, a l’Avinguda Mancomunitats Comarcals, 1-3, de Martorell.

El Fòrum Social del Baix Llobregat s’ha sumat a la convocatòria en defensa del servei públic de sanitat a la comarca (a la fotografia). Aquesta plataforma té com a objectius prioritaris la Justícia Social, la defensa dels Drets Socials, Civils i Polítics, el manteniment de l’Estat de Benestar i la millora de les condicions de vida de les ciutadanes i ciutadans de la comarca. En formen part els sindicats CCOO i UGT, la Favbaix, l’AFFAC i els partits polítics ERC, En Comú Podem i PSC.

La concentració es produeix després que hagin transcendit les pèssimes condicions de treball a l’Hospital de Martorell, amb falta de facultatius en el centre i, en concret, al Servei d’Urgències, i el tancament de la casa de parts naturals per manca de llevadores.

A la comarca s’està posant de manifest, cada vegada més,  la indignació dels  i les professionals de la sanitat pública, no tan sols a l’Hospital de Martorell, sinó també a molts Centres d’Atenció Primària i als hospitals com el Moisès Broggi de Sant Joan Despí i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat. Especialment greu és la situació als serveis d’Urgències, amb pacients pels passadissos. També hi ha problemes a l’Hospital de Viladecans. El Sindicat de Metges de Catalunya ha convocat vaga els dies 25 i 26 d’aquest mes de gener.

Les mesures acordades pel Govern i En Comú Podem per incrementar considerablement el pressupost dedicat a la sanitat pública l’any 2023 estan a l’espera que el PSC o Junts per Catalunya decideixin o no donar suport als Pressupostos de la Generalitat d’enguany.

Font i fotografia: Fòrum Social del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here