Junts per Sant Vicenç  (Vicentins pel Canvi + ERC) va anunciar aquest passat divendres, 13 de gener, la seva intenció de reprendre el projecte de transformació de l’eix Quatre Camins, incorporat l’anterior mandat municipal a l’avanç del PDU metropolità.

La cap de llista d’ERC i exalcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ara a l’oposició, ho va explicitar en el marc d’una visita que el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, també d’ERC, va fer a l’empresa IVascular (a la fotografia), situada al Polígon de Les Fallulles, dedicada a la fabricació de productes i teràpies mèdiques d’última generació per millorar la salut cardiovascular.

Junts per Sant Vicenç també va mostrar al conseller els terrenys del polígon Pla de Ricard, on estava l’antiga Printer, que quan finalitzi el procés de reparcel·lació i urbanització disposarà de 187.000 metres quadrats preparats per instal·lar noves empreses.

Pel que fa a Quatre Camins, segons ERC, la iniciativa, que requerirà la col·laboració d’agents públics i privats, vol redefinir un àmbit degradat, amb un gran nus viari sobredimensionat, per convertir-lo en un espai de connexió entre les dues bandes de la riera de Cervelló, generant nous usos industrials, terciaris i de formació i un espai públic més amable on la mobilitat sostenible sigui protagonista .

El conseller Torrent, diplomàtic, intentant separar la seva tasca institucional de la de partit, es va limitar a declarar que l’estratègia de país que està liderant el Govern requereix un ampli consens polític i social, i a anunciar la disposició de la Generalitat a fer aquest recorregut també a Sant Vicenç.

Conferència de l’alcalde Miguel Comino, el mateix dia

Curiosament, el mateix divendres, 13 de gener, l’alcalde socialista de Sant Vicenç dels Horts pronunciava una conferència, a la Vicentina, per destacar els reptes i realitzacions més destacats que afronta la ciutat.

Comino va destacar les millores en l’espai públic, els nous equipaments educatius, l’actualització dels espais industrials, la millora de la mobilitat, els equipaments socials i culturals i la millora de la qualitat ambiental, el comerç local i l’accessibilitat.

Fa pocs dies, Comino també havia destacat que el pacte del PSC amb Sant Vicenç En Comú Podem, grup municipal que es troba a l’oposició, que havia permès l’aprovació dels pressupostos del 2022, tenia més d’un 75 % de compliment.

Font: Junts per Sant Vicenç i Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Fotografia: IVascular

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here