Gemma Nierga és una periodista incisiva. Per això, en el programa Café d’Idees, de RTVE, del passat divendres, 13 de gener, va recordar a Salvador Illa que el PSC del Prat rebutja l’ampliació de l’aeroport que els socialistes plantegen com a condició per aprovar els pressupostos de la Generalitat.

Illa ve respondre: “El PSC del Baix Llobregat, Gavà, Castelldefels, Sant Boi, Viladecans, està a favor, i els companys del Prat, jo hi he parlat també, i el PSC està a favor de l’ampliació de aeroport Josep Tarradellas- Barcelona- El Prat”.

Aquesta afirmació de Salvador Illa és contradictòria amb el posicionament que el PSC del Prat de Llobregat ve mantenint des de fa temps. Els  socialistes pratencs formen part de l’equip de govern encapçalat per l’alcalde Lluís Mijoler, dels Comuns, que s’ha mostrat sempre radicalment contrari al projecte d’ampliació que impulsen l’exalcaldessa de Gavà i ministra socialista de Transports, Raquel Sánchez, i l’exdiputat del PSC i president d’AENA, Maurici Lucena, amb el suport de la patronal Foment del Treball.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha aprovat diverses mocions al llarg dels darrers anys contràries a l’ampliació de l’aeroport, amb el vot del PSC, entre elles una de l’any 2021 en la que després tots els regidors i regidores, inclosos els socialistes, es van situar darrera una pancarta que deia NO al projecte (a la fotografia). La postura de la direcció nacional del partit va provocar que el passat dia 12 de novembre, durant la presentació del cap de llista a les municipals del 28 de maig, el tinent d’alcalde Juan Pedro Pérez, la plataforma Gent del Fang protagonitzés una acció de protesta davant l’acte.

Comunicat de la Gent del Fang

Hi ha expectació al Prat per saber si el PSC acata la interpretació de Salvador Illa o si manté el seu posicionament contrari a l’ampliació de l’aeroport. La ja citada associació pratenca Gent del Fang va emetre aquest diumenge, 15 de gener, un comunicat en el que reclama que el PSC del Prat aclareixi la seva postura després que Illa assegurés que els socialistes locals volen l’ampliació de l’aeroport. La Gent del Fang denuncia que Illa en l’entrevista va fer afirmacions falses com que Viladecans està a favor del projecte, quan qui hi està és el seu alcalde socialista, mentre que el Ple municipal ha rebutjat l’ampliació. També recorden que Illa va assegurar que la majoria de la població catalana és partidària de l’ampliació, però que enquestes com la del CEO afirmen que tan sols un 30’8 % hi està a favor i que un 48’8% s’hi oposa.

Font: RTVE i Gent del Fang

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here