L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha engegat aquest mes de gener la campanya “Olesa és antiracista”. El Departament de Diversitat i Cooperació vol fer visible la lluita antiracista com a part indispensable d’una societat més justa.

La campanya inclou la impressió de material com samarretes, bosses i xapes amb l’eslògan “Olesa antiracista” (a la fotografia). “La campanya reivindica els drets de les persones migrades i racialitzades” i la lluita contra la vulneració dels seus drets, ha explicat la Cap del Departament, Alba Tarroc.

Tot aquest material es repartirà a la seu del Departament, a l’edifici dels Safaretjos, als punts vermells antiracistes, i als diferents actes que s’organitzin al llarg de l’any, com l’acte de presentació de la campanya que es preveu celebrar amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemora el 21 de març.

Entre les accions per aquest 2023 destaquen les subvencions ACOL del Programa Treball i Formació, del SOC i la Generalitat de Catalunya, adreçat a entitats socials i ens locals per a la contractació de persones en situació irregular, amb la intenció de proporcionar arrelament social que permeti regularitzar la seva situació.

Una campanya més que oportuna per fer front a les intoxicacions i notícies falses generades per l’extrema dreta a la majoria de municipis del Baix Llobregat.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here