L’Ajuntament de Begues ha impulsat la creació d’una comissió de seguiment dels treballs de la pedrera Les Cubetes (a la fotografia). Estarà formada per representants del Consistori, de Cemex ( empresa gestora de la pedrera), tècnics de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat i veïns de Begues Parc.

La Comissió neix després de la protesta de molts veïns i veïnes de Begues per la forta explosió que va tenir lloc fa cinc mesos i mig, el 3 d’agost del 2022, i de la que elBaix.cat va informar en el seu moment. Aquell mateix dia l’Ajuntament va assegurar que “la detonació estava dins els paràmetres permesos”.

Fruit de les reunions entre Ajuntament i veïns, a banda de la creació de la comissió (que es trobarà cada dos mesos), també es va decidir la instal·lació d’un sismògraf a Begues Parc i d’un altre a la pedrera. Després de cada detonació s’enviarà la informació dels dos aparells a l’Ajuntament i la Generalitat.

L’empresa haurà d’aportar a la reunió de la comissió, que s’ha de reunir aquest mes de gener, una proposta de millora i reducció de l’impacte de les explosions, així com una proposta per allunyar les explosions de Begues Parc.

Hi ha qui creu que aquestes mesures són un simple pedaç mentre no es vagi al fons de la qüestió. Fa molts anys que els ciutadans i ciutadanes de Begues pateixen les molèsties ocasionades per les pedreres.

Font: Ajuntament de Begues

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here