Finalment, la pressió de professionals, persones usuàries, organitzacions com el Fòrum Social del Baix Llobregat i els sindicats, i alguns ajuntaments, grups municipals de l’oposició a Martorell i partits polítics parlamentaris, han aconseguit que el Govern de la Generalitat es pronunciï sobre el futur de l’Hospital de Martorell, que viu una greu crisi de la que elBaix.cat ha anat informant.

Diputats com David Cid, d’En Comú Podem, que fa pocs dies visitava l’Hospital acompanyat del grup municipal de Movem Martorell, o Elena Díaz, del PSC, han preguntat aquestes setmanes al conseller de Salut, Manel Balcells, per la situació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

I aquest dimecres, 25 de gener, el conseller de Salut (a la fotografia) es va pronunciar al Ple del Parlament. Balcells va avisar d’un “replantejament total” de la governança, el funcionament i l’estructura d’aquest Hospital.

El conseller va admetre que tenen “un problema” amb aquest centre sanitari. “Tenim un problema amb les urgències, la governança, el dimensionament , l’equipament… És una fundació on entrarem a parlar de la governança del centre, ens preocupa, ens ocuparà i ens ocupa” va advertir.

Sobre el tancament temporal del centre de naixements (del que va informar elBaix.cat), Balcells el va atribuir a un “problema laboral”, després que cinc llevadores, dimitissin en bloc per “disfuncions” amb el cap de servei. El conseller va garantir que estan treballant per tornar a obrir el centre “en breu temps”. També va assegurar que és un model que agrada al departament i que pretenen seguir.

Desautoritzada la governança de l’alcalde de Martorell

La governança de l’Hospital de Martorell depèn d’una fundació privada, dirigida per un Patronat que presideix l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, de Junts, i on càrrecs públics, del passat o del present ,de CIU i Junts tenen la majoria absoluta.

Balcells va recordar al Parlament que es tracta d’una Fundació i que el Govern vol replantejar la seva governança. Sembla una desautorització en tota regla de la gestió portada a terme per l’alcalde de Martorell i el Patronat. Caldrà veure ara què pot implicar el “canvi de governança” i quines altres mesures pensa adoptar el Departament de Salut per garantir les condicions laborals del personal i la qualitat de l’atencio a les persones usuàries del Baix Llobregat Nord.

Font: ACN

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here