L’Ajuntament del Prat de Llobregat va aprovar per unanimitat la setmana passada la constitució de la societat limitada d’economia mixta sense ànim de lucre per la creació de la comunitat ciutadana d’energia “Energia del Prat” ( a la fotografia).

Es tracta de l’ens que permetrà que les llars, comerços i empreses de la ciutat puguin generar, autoconsumir i emmagatzemar energia neta, local i econòmica. Aquesta vol ser al comunitat local d’energia més gran de l’Estat.

Una desena de PIME i autònoms, Fundesplai i la “Cooperativa Obrera de Vivendes” (COV) s’han convertit en socis de l’Ajuntament en aquesta iniciativa. En total s’han recollit amb escreix els 120.000 euros necessaris per fer-la possible. L’Ajuntament ha aportat 180.000 euros,  120.000 que passaran a formar part de les participacions de titularitat municipal i 60.000 que cedeix de forma gratuïta a l’associació d’usuaris.  El Prat Energia Associació Ciutadana, ha resultat escollida dins el mateix procediment de concurrència pública per formar part de la societat.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here