El govern de Sant Just liderat pel PSC arriba als mesos previs a la campanya electoral exhibint màrqueting polític: reducció del deute a llarg termini, promoció privada amb cessió d’habitatges públics, la promesa d’un nou pavelló al barri de Mas Lluí o la construcció d’un Institut Escola.

El que no diuen és que per reduir el deute s’utilitzen sis milions d’euros de les llicències de la promoció privada de la Carretera Reial que, oh casualitat!, es van registrar el mes de desembre de 2022…

Estem en contra que un ingrés extraordinari s’utilitzi per amortitzar deute? De cap manera, al contrari. Qualsevol família faria el mateix per poder tenir més liquiditat.

Ara bé, des d’Esquerra Republicana creiem que els governs han de ser útils per transformar. Volem gent al capdavant dels ajuntaments republicans que governin i no que manin només pensant a curt termini, amb l’objectiu de seguir al poder cada quatre anys. I això només és possible si es pensa més enllà. Si es té visió de conjunt i de futur.

La majoria coincidirem que el gran problema per a molta gent de Sant Just, i a la resta de l’àrea metropolitana, és l’accés a l’habitatge. Llavors, per què no aprofitem part d’aquestes llicències extraordinàries per fer polítiques d’habitatge diferents? El PSC es guia per la llei del mercat: com més construcció i habitatges es facin més oferta hi haurà i més baixarà el preu. Aquesta teoria s’ha mostrat errònia i falsa. Cal fer polítiques d’habitatge diferents. Hem d’utilitzar tots els recursos legals al nostre abast per comprar solars que fa temps que tenen l’obra aturada; per comprar habitatges ja construïts; per aplicar polítiques correctores de la gentrificació dels nostres barris i ciutats; per compensar la marxa de gent jove dels centres urbans.

Igualment sabem que el comerç de proximitat també és un sector precari. Per què no aprofitem part d’aquestes llicències per fer polítiques de foment del comerç?  Comprem locals buits. Oferim-los a preus que estiguin per sota del mercat per incentivar i facilitar l’emprenedoria; l’obertura de nous negocis.

No penseu que això és incapacitat planificadora del govern liderat pel PSC. Al contrari. Respon a uns interessos claríssims: els seus. Perquè quan et dediques a manar i no a governar oblides que tot el que fem des de l’Ajuntament ha de ser amb voluntat transformadora per millorar la vida de la gent.

Sergi Seguí. Portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sant Just Desvern

Fotografia de la Casa de la Vila: Ràdio Desven

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here