Aquest proper dijous, 2 de febrer, a les 7 del vespre, la Sala Titan de la Biblioteca Marta Mata de Cornellà de Llobregat acollirà l’acte de nomenament del cornellanenc Josep Nogué i Felip (a la fotografia) ,com a membre d’honor de Amical Wikimedia. Es tracta d’una associació independent de voluntaris en pro de la llengua catalana i el coneixement lliure a través de la promoció de la Viquipèdia.

Josep Nogué va néixer a Igualada l’any 1946, i el 1972 es va traslladar a viure a Cornellà. Ha participat en diverses entitats socials, sindicals, veïnals, municipalistes i polítiques, tant de Cornellà com del Baix Llobregat. Va formar part de la candidatura del PSUC que encapçalada per Frederic Prieto, va guanyar les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme l’any 1979. Va ser tinent d’alcalde d’Hisenda fins el 1985 i desprès de Governació fins el 1987. Llicenciat en Ciencies Econòmiques va treballar durant diverses dècades a Caixa Catalunya i també ha col·laborat en l’empresa d’observatori econòmica Eixos.

Nogué rebrà la distinció en reconeixement a la seva trajectòria a Amical Wikimedia, entitat de la que va ser soci fundacional l’any 2009,  i de la que va assumir la tresoreria fins el 2016. Segons l’associació, “sempre ha col·laborat amb les diverses juntes de manera constant, atenta i desinteressada”.

L’entitat, en la seva assemblea general del 2022 celebrada a Amposta, n’acceptà la proposta de nomenament. Amical Wikimedia, amb la seva col·laboració, va rebre el Premi Nacional de Cultura l’any 2014 i el reconeixement  com a entitat legítima del moviment internacional Wikimedia, esdevenint així la primera filial del món centrada en la promoció d’una llengua, el català, i no circumscrita a un estat.

Font i fotografia: Amical Wikimedia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here