250 famílies d’Esplugues de Llobregat i d’altres sis municipis de la circumscripció de Barcelona haurien patit un augment “encobert” del lloguer del 20 % de mitjana a partir d’un increment de les tarifes relatives als consums d’aigua i de gas  per part de l’empresa Visoren que gestiona habitatges socials en aquestes localitats.

Reunits a Esplugues, a l’Espai Baronda (a la fotografia), aquest divendres, 27 de gener, alguns dels municipis afectats van decidir encarregar una auditoria “per carregar-se de raons jurídiques”  i emprendre accions contra Visoren.  De moment han acordat amb l’empresa una suspensió cautelar dels augments previstos per un període de tres mesos.

Pilar Díaz, alcaldessa socialista d’Esplugues, va manifestar en declaracions a l’ACN,  que “no és una problemàtica senzilla perquè es tracta de contractes privats entre l’empresa i els llogaters”. Segons Díaz, “només per escalfar l’aigua calenta, el que a principis de 2022 eren 50 euros, a la tardor ja eren 75 euros i ara hi havia un intent de cobrament de 200 euros”.

L’alcaldessa d’Esplugues va explicar que “avui hem fet front comú i hem acordat fer una auditoria i, entretant, una suspensió cautelar del cobrament de les factures”. L’auditoria es tractarà de fer “de la mà dels serveis jurídics de la Diputació de Barcelona”.

Fonts: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i ACN

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here