El Decret de cessament

Decret de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda: “Aquesta alcaldia en ús de les atribucions” que li confereix la legislació vigent, disposa: “Primer. cessar, amb efectes de la data d’aquest Decret, el Sr. Fernando Cerpa Fernández, i conseqüentment avocar en l’alcaldia la delegació conferida en els càrrecs següents:

  • Regidor delegat d’Esports, Gent Gran i Inspecció Polivalent
  • Representant Municipal en el Consell Esportiu del Baix Llobregat
  • Representant Municipal al Consell Escolar de Centres Docents Públics: Escola Can Roca
  • Regidor-delegat dels barris de Vistalegre, els Canyars, Can Vinader i el Castell-Poble.
  • Presidència delegada dels Consells Sectorials municipals següents: Consell de la Gent Gran i Consell Municipal de l’Esport i l’Activitat Física de Castelldefels”.

En el punt segon l’alcaldessa cessa el regidor socialista com a observador de la Junta de Govern Local, i en el tercer revoca la dedicació exclusiva de Cerpa i ordena cursar la seva baixa en el Règim General de la Seguretat Social.

Crisi en el grup socialista

Tot i que el Decret de l’alcaldessa no explica els motius del cessament, fonts municipals comenten que és conseqüència del progressiu distanciament de Fernando Cerca de la mala gestió i de la forma de governar de l’alcaldessa, Maria Miranda.

La decisió de l’alcaldessa és la part visible d’una greu situació: Fernando (Nico) Cerca (a la fotografia, amb l’alcaldessa a la Nit de l’Esport 2022) no és un regidor qualsevol. Ocupava el tercer lloc en la candidatura del PSC a les eleccions municipals del 2019. L’any 2015 va ser nomenat secretari d’organització de l’agrupació local del PSC de Castelldefels precisament quan l’actual alcaldessa Maria Miranda va ser escollida primera secretaria del PSC local.

Fernando Cerpa és una persona molt coneguda a Castelldefels i va aportar un bon grapat de vots a la candidatura de Miranda: va ser durant molts anys policia local de la ciutat exercint les seves responsabilitats, sobre tot, en l’àmbit de l’Educació Viària. I està molt implicat en el món esportiu del municipi: ha estat fundador de l’Escola de Futbol Base Castelldefels, president del Club de Handbol Esportiu Castelldefels i membre fundador del Club de Futbol Sala Femení de la ciutat. És membre de l’ONG Solidaridad Sin Mundos des de 1968. És regidor del PSC des de l’any 2015.

Ara sorgeix la incògnita de quina decisió pot adoptar Cerpa: continuar en el grup socialista sense responsabilitats, dimitir com a regidor, o quedar-se com a regidor no adscrit. En tot cas, sembla clar que a quatre mesos de les eleccions el grup municipal socialista queda reduït a cinc regidors efectius.

Aquesta no és la primera crisi que protagonitza l’alcaldessa Maria Miranda. Durant aquest mandat va expulsar del govern municipal al grup Movem Castelldefels, passant a governar en minoria amb ERC i Junts, amb el suport de Ciutadans.

Fotografia: Castelldefels Fem Esport

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here