Interessant aliança al Baix Llobregat: el sindicat majoritari de la comarca, CCOO, i l’Associació UniDiversia han ampliat el seu conveni de col·laboració que té com a objectiu desenvolupar accions formatives destinades a col·lectius de persones amb alt grau de vulnerabilitat.

La setmana passada, Josep Maria Romero, secretari general de CCOO de la comarca, i Raquel Rojo, presidenta de l’Associació UniDiversia, van signar l’ampliació del seu conveni (a la fotografia). Es tracta d’una renovació de l’acord de l’any 2021, mitjançant el qual s’han format centenars de persones a la seu comarcal de CCOO, a Cornellà de Llobregat.

Ambdues entitats es comprometen a col·laborar en l’organització d’activitats educatives i de formació al llarg de la vida, adreçades a persones migrants per facilitar la seva integració i per impulsar la igualtat d’oportunitats a través de l’aprenentatge de llengües i de l’alfabetització digital. El sindicat aporta les seves instal·lacions, serveis i mitjans tècnics.

Josep Maria Romero va destacar que “amb aquestes aliances estratègiques apostem per ampliar els drets de ciutadania social”. I Raquel Rojo va recordar que “sense un coneixement ampli de la llengua parlada i escrita del país d’acolliment i sense unes habilitats digitals bàsiques, la integració d’aquestes persones és pràcticament impossible”.

CCOO també posa a l’abast de l’alumnat els recursos del CITE, el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here