Aquest proper cap de setmana, el dies 3, 4 i 5 de febrer, Molins de Rei viurà la 172a edició de la Fira de la Candelera. Però el passat divendres, 27 de gener, la Candelera ja va celebrar, al Foment Cultural i Artístic, un dels seus actes més destacats: el Pregó.

Van obrir i tancar l’acte, respectivament, el regidor de Fira, Ramon Sánchez, i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz.

El pregoner d’aquest any era el conseller de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, el molinenc Pep Salas (a la fotografia), doctor per la UPC i expert en transició ecològica. El títol del Pregó era prou explícit: “Candelera i sostenibilitat, un binomi imprescindible”.

Salas es va adreçar a les joves generacions explicant que “Molins de Rei està molt relacionat amb l’energia, fins el punt que el nom de la vila es deu a un sistema de producció d’energia renovable com era el riu, i això va ser una font de dinamisme econòmic”. Segons el pregoner, “els pobles, les societats, són conegudes per com es relacionen amb l’energia i en l’ús dels seus recursos”.

Salas va afirmar que “en els 172 anys de la Fira hem passat de preocupar-nos del què ens faltava a preocupar-nos del què ens sobra”, en referència a la contaminació i el canvi climàtic. Una reflexió més que oportuna en una comarca amenaçada per diversos projectes que no tenen present la crisi climàtica que vivim.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here