L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler (a la fotografia), es va mostrar, tal com va informar elBaix.cat, satisfet i contundent aquest passat dimecres, 1 de febrer, en valorar el redactat de l’acord de Pressupostos entre el Govern d’ERC i el PSC. Mijoler va destacar que el text signat referma el model defensat per l’Ajuntament del Prat i va considerar que és un “fracàs d’AENA, Salvador Illa, Raquel Sánchez, Maurici Lucena i Jaume Collboni”.

Mijoler parlava amb la tranquil·litat que li proporcionava el darrer Baròmetre del Prat realitzat entre el 24 d’octubre i el 4 de novembre del 2022 a 800 persones majors de 16 anys i que ara ha estat publicat. Segons el Baròmetre, només un de cada deu ciutadans i ciutadanes del Prat es partidari de l’ampliació de aeroport, un projecte que genera un rebuig majoritari i ampli entre la ciutadania. Un 76% dels veïns i veïnes de la ciutat està en contra d’aquest projecte, que implicaria la destrucció d’espais naturals protegits del Delta del Llobregat. Un 81’5% de les persones es mostra molt o bastant preocupades pel canvi climàtic. I el 94’2 % es declara molt o bastant satisfeta de viure al Prat.

Bones perspectives electorals dels Comuns

Segons l’enquesta, de cara a les properes eleccions municipals del 28 de maig, El Prat en Comú segueix sent la força que més suports rep, i amplia el seu avantatge passant del 16’8 % d’intenció directa de vot el juny de 2021 al 22’6% en aquesta darrera onada.

El PSC cau del 10’4% al 8’5 %. ERC passa del 7’6% al 4’9%. Podem, que ara es presentarà amb els Comuns, es manté en el 3’4 d’intenció de vot. Ciutadans es situa al llindar de la irrellevància passant del 1’3 % al 0’1 %. La resta de partits que ara no tenen representació al Consistori obtenen: Vox, l’1’6 %, Junts, l’1’3 %, la CUP, l’1 % i el PP el 0’9 %.

El Prat En Comú Podem va començar la preparació de la campanya de les eleccions municipals amb la celebració d’un plenari de l’organització, que va tenir lloc aquest passat dilluns, 30 de gener. L’alcalde i cap de llista, Lluís Mijoler va afirmar davant les nombroses persones que assistien a l’acte: “Som l’única força que és garantia de que el Prat segueixi sent el Prat”.

Fonts: Ajuntament del Prat de Llobregat i El Prat En Comú Podem

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here