Un grup de famílies va lliurar el passat dimecres, 1 de febrer, a la direcció de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell una carta signada per 173 gestants usuràries i 71 acompanyants exigint la reobertura del seu Centre de Naixements (a la fotografia).

El Centre, tal com ha anat informant elBaix.cat, va ser tancat el passat 11 de gener, després de la dimissió del seu equip de llevadores.

Dones gestants i acompanyants porten varies setmanes recollint signatures per l’escrit que es va lliurar dimecres. 244 signatures exigeixen “la dotació de recursos necessaris per garantir que el Centre de Naixements pugui funcionar a ple rendiment, amb una plantilla estable i suficient de llevadores que treballin amb autonomia i dignitat”.

Les promotores de la protesta van declarar: “No volem que l’experiència que hem viscut nosaltres amb l’atenció rebuda al Centre de Naixements es converteixi en un privilegi que només aquelles famílies amb més recursos puguin obtenir de la sanitat privada”. I afegien: “Aquest servei no només s’ha de consolidar al Centre de Martorell, sinó també estendre dins el sistema de salut pública”.

Les famílies,  que manifesten “incredulitat i indignació´” davant el tancament, també volen fer arribar la seva carta a la Conselleria de Salut i a la Conselleria d’Igualtats i Feminismes de la Generalitat. La setmana passada al Parlament, tal com va informar elBaix.cat, a preguntes del PSC i d’En Comú Podem, el conseller de Salut Manel Balcells, es va comprometre a reobrir el centre el més aviat possible.

Font i fotografia: Usuàries del Centre de Naixements de Martorell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here