Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, va ser escollida aquest passat dimarts, 31 de gener, en una assemblea (a la fotografia), per unanimitat, candidata del PSC a l’alcaldia del municipi.

Díaz es va declarar “molt orgullosa del que hem aconseguit al llarg d’aquests 44 anys de socialisme a Esplugues”. “És una ciutat”, va afegir, “ideal per viure-hi i amb una gran qualitat de vida”.

L’alcaldessa va posar en valor que “Esplugues és un municipi amb un índex de seguretat per sota la mitjana, amb carrers nets, amb oportunitats per a tothom i amb grans transformacions com Porta Barcelona, l’ARE Montesa o la nova comissaria de Policia Local”.

El PSC va guanyar les eleccions municipals del 2019 a Esplugues amb el 42’66 % dels vots i 11 regidories, una majoria absoluta molt ajustada. A continuació, ERC va aconseguir 4 regidories, els Comuns 3, Ciutadans, avui en vies de desaparició, 2, i el PP,1. Tant Junts com la CUP com Vox no van obtenir representació.

Al municipi veí de Sant Just Desvern, el PSC, en una assemblea que va tenir lloc l’endemà, el dimecres, 1 de febrer, també va triar per unanimitat l’actual alcalde, Joan Basagañas, com a candidat a l’alcaldia.

Basagañas, que serà cap de llista per primera vegada, va repassar la tasca que ha desenvolupat en els dos anys i mig que porta d’alcalde, i va destacar: “Tenim el millor projecte i l’hem de fer arribar a tots els racons de Sant Just”.

Joan Basagañas i Camps va accedir a l’alcaldia de Sant Just Desvern el novembre de 2020, després de la dimissió en estranyes circumstàncies del seu antecessor Josep Perpinyà, que després de renunciar al càrrec per “motius de salut” va protagonitzar, tal com va informar elBaix.cat, un polèmic intent frustrat de ser gerent del Consorci del Parc de Collserola i que actualment és càrrec de confiança a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC i Ciutadans.

Font i fotografia: PSC-Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here