La Volta a Catalunya del 2023 farà una bona part del seu recorregut per carreteres del Baix Llobregat.

El dimecres, 1 de febrer, l’INEFC de Barcelona va acollir la presentació de la Volta Ciclista a Catalunya d’enguany, que arriba a la 102a edició.

La històrica prova ciclista catalana tindrà lloc entre els pròxims dies 20 i 26 de març. Sortirà de Sant Feliu de Guíxols i comptarà amb tres etapes de muntanya que li aporten una exigència gairebé sense precedents. La Volta està consolidada en la màxima categoria mundial del ciclisme, l’UCI World Tour.

La sisena etapa, el dissabte  25 de març, unirà dues poblacions del Baix Llobregat: Martorell i Molins de Rei. Després de recórrer 177 quilòmetres i passar per territori lleidatà, en la part final, els ascensos a l’Alt de la Creu de l’Aragall ( 2a categoria) i l’Alt de Fontpineda ( 3a categoria) poden aportar sorpreses. En tot cas, la comarca tindrà el privilegi de presenciar una sortida (a Martorell) i una arribada (a Molins de Rei).

La setena i última etapa, el diumenge  26 de març amb sortida i arribada a Barcelona, farà un recorregut de 142 quilòmetres, passant per diversos municipis del Baix Llobregat. L’etapa incorpora enguany l’Alt de Begues ( 2a categoria).

Entre els 25 equips participants hi figuren corredors destacats com Remco Evenepoel, campió del món, Primoz Roglic, triple vencedor de la Volta a Espanya, i Egan Bernal, guanyador del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

En el mateix acte es van presentar el cartell oficial de la Volta d’aquest any (a la fotografia), obra del pintor valencià Miguel Sorto, la cançó oficial de la cursa, “Houston”, del grup Sexenni, i la 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here