El delegat del Govern de la Generalitat a la regió de Barcelona, Joan Borràs, alcalde del Papiol, va visitar aquest divendres, 3 de febrer, les instal·lacions centrals de Cuina Justa a Sant Boi de Llobregat. Va ser rebut pel director general de la Fundació Cassià Just- Cuina Justa, Àlex Pujol ( tots dos, a la fotografia).
Borràs va destacar que visitava una “empresa d’economia social que aposta per un producte d’alta qualitat i contribueix a la recerca d’oportunitats de treball per a persones amb fragilitats mentals i risc d’exclusió social”. Àlex Pujol va destacar que treballen en un programa d’horts propis de km 0, a la finca de Cal Tudela, cedida per l’Ajuntament del Prat de Llobregat: un camp de 4 hectàrees dins el Parc Agrari del Baix Llobregat, on conreen productes locals i de temporada entre els que desataquen les carxofes del Prat.
La Fundacio Cassià Just Cuina Justa, vinculada a l’Abadia de Montserrat, té una forta presència a la comarca: a Sant Boi, on hi ha la cuina central, i al Prat de Llobregat, a Cal Tudela. El Consell Comarcal del Baix Llobregat compta amb un representant al Patronat.
Cuina Justa, centre especial de treball i empresa d’inserció, dona feina a 350 treballadors i treballadores , el 70% amb fragilitats. Elabora productes d’alimentació des de fa 27 anys.
Font i fotografia: Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona