El Consorci de la Colònia Güell va realitzar el passat dilluns, 30 de gener, l’acte de presentació (a la fotografia) de les dues obres de restauració executades durant el segon semestre del 2022 a la Cripta: la “Reparació de la coberta principal” i la “Restauració dels paraments exteriors i dels elements de trencadís de vidre i ceràmica de les finestres”.

Amb aquestes dures intervencions s’ha aconseguit garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per a protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius i materials , alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

Els treballs han tingut un cost total de 229.591’86 euros. Han estat cofinançats pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014/2020 en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic  i paleontològic, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte es va presentar també el Pla Director de la Cripta de la Colònia Güell aprovat en la darrera junta de govern del Consorci.

La Cripta de la Colònia Güell, al municipi de Sant Coloma de Cervelló, és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Font: Consorci de la Colònia Güell

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here