El matí del dissabte, 4 de febrer, va portar al primer secretari del PSC, Salvador Illa, i a la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jessica Albiach, fins Molins de Rei, en motiu de la 172a edició de la Fira de la Candelera. Tots dos es van passejar per separat pels carrers de Molins, plens de gom a gom, i van realitzar declaracions a Ràdio Molins i a diversos mitjans de comunicació.

Era inevitable que l’acord sobre els pressupostos del Govern d’ERC ,que seran aprovats gràcies al PSC i a En Comú Podem, centressin les preguntes dels periodistes i que, tractant-se d’una visita al Baix Llobregat, el tema estrella fos l’aeroport del Prat.

Salvador Illa, acompanyat de l’alcalde de la vila, Xavi Paz, es va mostrar confiat en que el president Aragonès complirà el pacte “d’augmentar la capacitat” de l’aeroport , tot i que va advertir que “ara falta executar l’acord”. El líder socialista, segurament conscient de l’ambigüitat del contingut pactat, va reconèixer que ERC i PSC s’han posat d’acord en el fet que “cal augmentar la capacitat de l’aeroport i que durant el 2023 hi haurà un treball tècnic perquè es puguin programar 90 operacions per hora”. Illa va reconèixer que la paraula “ampliació” no surt en el pacte i que caldrà estudiar si hi ha alguna forma d’aconseguir l’augment de capacitat sense ampliar les pistes.

Més contundent es va mostrar la líder d’En Comú Podem, Jessica Albiach (a la fotografia) que anava acompanyada del diputat al Congrés, Gerardo Pisarello, i del recentment nomenat candidat a l’alcaldia de Molins, el diputat Lucas Ferro. Albiach va afirmar que l’acord entre ERC i PSC sobre l’aeroport del Prat “és una declaració d’intencions que a més no anirà enlloc” i va assegurar que “l’aeroport del Part no s’ampliarà”. La parlamentària dels Comuns es va mostrar d’acord amb l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, en titllar el pacte com un fracàs dels que pretenien ampliar l’aeroport.

Fonts: PSC i En Comú Podem

Fotografia: Ll. C /Molins En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here