Ciutadans viu uns moments extremadament difícils: desunió i confrontació interna, fugida de càrrecs públics i militants i incapacitat per definir un espai polític propi.

Al Baix Llobregat, tal com ha anat informant elBaix.cat, nombrosos regidors i regidores del partit d’Inés Arrimadas intenten trobar aixopluc en altres formacions polítiques, conscients que molt probablement Ciutadans  no arribarà al 5 % dels vots a la majoria de municipis de la comarca en les properes eleccions municipals del 28 de maig.

El partit polític Valents ha fet públic que Pere Millán (a la fotografia), regidor de Ciutadans des del 2019, encapçalarà la seva candidatura a Cornellà de Llobregat. Millán es va afiliar a Ciutadans l’any 2015, del 2017 al 2019 en va ser secretari tresorer de l’agrupació de Cornellà i el 2019 va accedir a l’Ajuntament. Però els temps canvien i ara Millán és president de la Junta Local de Valents.

Però el seu cas no és únic; la Junta Local de Valents a Cornellà està farcida d’ex militants de Ciutadans: Vicente Picó, número 3 de la llista de Ciutadans a Santa Coloma de Cervelló, Remei Guevara, número 5 de Ciutadans a Cornellà, Silvia Alcalde, número 2 de Ciutadans a Santa Coloma de Cervelló o María José Esquinas, que també va ser candidata del partit taronja al mateix municipi.

Millán, que afirma que vol combatre el “vandalisme” que viu Cornellà, és llicenciat en Ciències Químiques per la UAB i Màster en Formació del professorat especialitat Física i Química per la UB.

Valents, un partit conservador que es defineix com a “constitucionalista”, pot ser clau per aglutinar l’antic vot de Ciutadans impedint que vagi al PP o al PSC. De moment està incoporant exmilitants de Ciutadans però també del PSC, com és el cas de José María Porto a Sant Vicenç dels Horts, tal com ja ha informat elBaix.cat. El nou partit ha anunciat que presentarà llistes el 28 de maig en més de 100 municipis catalans. El 2019 Ciutadans va obtenir a Cornellà 3.813 vots, gairebé un percentatge del 10 % que li va proporcionar 3 regidories que ara semblen haver sortit a subhasta .

Font i fotografia: Valents

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here