El grup d’entitats Solidança, amb seus al Baix Llobregat, a Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, va superar durant l’any 2022 la fita de les 5.147 tones de roba recollida a les províncies de Barcelona i Girona, el que suposa una reducció de 45.982 tones de CO2 a l’atmosfera i la creació de 122 llocs de treball per persones en situació de vulnerabilitat social.

La recollida es va efectuar a través de 1074 contenidors taronges del Programa Roba Amiga ( a la fotografia) i punts de recollida repartits per 182 municipis de les províncies de Barcelona i Girona i en diverses empreses.

Roba Amiga és el programa líder a Catalunya pel que fa a la gestió del residu tèxtil. Es va crear l’any 2002 sota el lema: “La teva roba crea llocs de treball. Fem-la útil!”. Solidança en forma part des de la seva creació.

Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 metres quadrats amb capacitat per gestionar integralment 3.000 tones de residu tèxtil. Actualment aquesta roba crea 40 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social derivades dels Serveis Socials dels ajuntaments de l’entorn.

Solidança ha comunicat aquest dimecres, 8 de febrer, que la seva botiga d’articles de segona mà Solidança/ Roba Amiga a Cornellà, anteriorment ubicada al carrer de Ramoneda, s’ha traslladat al carrer Joaquim Rubió i Ors, 175, també a Cornellà.

Font i fotografia: Solidança

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here