Apreciada veïna, apreciat veí,

Avui falten 104 dies per a les eleccions municipals del 28 de maig. Fa temps que, des de Junts x Sant Vicenç, ens preparem per aquesta cita i treballem intensament per oferir la millor proposta als nostres veïns i veïnes.

Com bé saps, el nostre municipi ha patit moltes mancances històricament. Sempre dic que vam ser els darrers en tenir un institut i en tenir una biblioteca de la xarxa pública. I anem tard en molts altres temes. Per exemple, no s’ha construït mai habitatge públic de lloguer. Tot això té un impacte sobre les oportunitats i les perspectives de futur dels nostres fills i filles i sobre el benestar de tota la nostra gent.

Durant els dos mandats de Junts x Sant Vicenç a l’Alcaldia, vam resoldre moltes d’aquestes mancances: vam reduir el deute municipal gairebé a zero, vam urbanitzar i asfaltar molts carrers, vam construir equipaments de primer ordre, vam recuperar i restaurar espais verds com la llera del riu, vam impulsar el teixit productiu i vam dedicar més recursos que mai als serveis socials, l’educació i l’ocupació… Es pot dir que fruit de la feina d’aquells anys, Sant Vicenç dels Horts ja és líder en algunes coses, com en l’àmbit de la gastronomia, amb la Mostra Internacional de Pastisseria i el llegat del xef Josep Lladonosa, que ja compta amb un espai d’exposició.

Aquest ritme de progrés es va aturar després de les eleccions municipals del 2019. Amb el canvi de govern, moltes de les iniciatives que teníem entre mans s’han quedat enrere o directament aturat. Un exemple és la nova escola bressol, que l’estrenarem tard i quedarà petita de seguida perquè no s’ha volgut seguir amb el projecte original, que ampliava places. De fet, 30 famílies ja s’han quedat sense plaça aquest curs. I del tot aturada es troba la residència de la gent gran, esperant que el govern municipal es decideixi a tirar endavant la construcció. Ens preocupa la situació d’estancament que viu actualment Sant Vicenç dels Horts.

L’actual govern ha desaprofitat moltes oportunitats i ha dimitit de liderar un projecte ambiciós i realment transformador per a la nostra ciutat. Segurament han tingut la millor de les intencions, però no han sabut resoldre els reptes que tenien sobre la taula i, en alguns casos, com en la gestió de la mobilitat, han complicat i empitjorat la situació. Aquest és un govern esgotat.

Cal un projecte que ens torni a il·lusionar col·lectivament per construir un Sant Vicenç que ens faci sentir orgull. Un projecte que, lluny de posar-ho més difícil (perquè la vida ja ho és prou de difícil), transformi el municipi per ajudar la gent a tenir una vida millor. Necessitem un projecte que vagi a favor de la gent.

Amb tota la modèstia, però també amb tota la convicció, crec que Junts x Sant Vicenç pot tornar a ser aquest projecte. Ho pot ser per la seva trajectòria, perquè tenim experiència de govern i d’oposició. Ho pot ser perquè és una candidatura diversa que va molt més enllà de les sigles d’un partit polític i que s’adreça a tothom. I ho pot ser perquè tenim un full de ruta ambiciós per Sant Vicenç dels Horts. En els darrers anys hem après molt, dels encerts i dels errors. I, probablement, no vam escoltar prou i no vam esforçar-nos prou per construir complicitats i consensos més amplis.

Aquest error segurament va contribuir a que, el 2019, moltes persones votessin altres opcions polítiques que finalment no van obtenir representació al Ple municipal. Són molts vicentins i vicentines, amb profundes conviccions democràtiques i preocupats per la gestió del municipi, que avui no estan representats a l’Ajuntament. Hem de fer el possible perquè això no es repeteixi el maig del 2023.

És per això que m’ofereixo, com a cap de llista de Junts x Sant Vicenç, a escoltar a tothom i a fer tot el que calgui per obrir la nostra candidatura. Estic segura que el nostre model de ciutat és compartit per moltíssima gent i que el projecte que tinc l’honor d’encapçalar pot representar i donar veu a la majoria dels vicentins i les vicentines. En els propers mesos tindrem l’oportunitat de parlar-ne i de treballar junts, si ho voleu, per guanyar les eleccions municipals.

Una abraçada i al vostre servei!

Maite Aymerich  Cap de llista de Junts x Sant Vicenç

Fotografia de l’Ajuntament de Sant Vicenç: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here