Ja ha transcorregut un mes i mig del 2023 i sembla que sobre la possible aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el més calent és a l’aigüera.

Tot i haver pactat amb Ciutadans el seu accés a alcaldia el 2019, l’alcalde  socialista Miguel Comino no consta que disposi de majoria per aprovar la qüestió més important d’un Ajuntament: els pressupostos. De moment, ni Ciutadans, ni Junts x Sant Vicenç, ni Sant Vicenç en Comú Podem han anunciat el seu suport als comptes municipals pel 2023. Tampoc se sap quan poden anar a Ple.

Miguel Comino explica el projecte de pressupostos

El PSC, en un comunicat emès aquest passat dissabte, 11 de febrer, recollia l’opinió de l’alcalde Miguel Comino, que definia els pressupostos com a “expansius i socials, que busquen que ningú es quedi enrere”.

Segons el PSC, el projecte de pressupost “conté més de 32’7 milions d’euros” i destina el 63% dels diners “a Serveis Públics i Polítiques Socials”. També en destaca que “hi ha pràcticament 5 milions d’euros que van a convenis i subvencions amb entitats municipals”. I ressalta “grans inversions” com el nou poliesportiu, el pas soterrat pel carrer Puigmal o la reforma de la Masia de Can Coll

Què en pensa Sant Vicenç En Comú Podem?

Davant aquesta situació de paràlisi, Sant Vicenç En Comú Podem també va emetre un comunicat en el que explicava “què en pensen dels pressupostos del PSC”.

Des de Sant Vicenç en Comú Podem afirmen que “encara esperem que el PSC ens convoqui, a aquest partit i a la resta de grups de l’oposició, per poder negociar uns pressupostos per Sant Vicenç dels Horts”.

Segons el regidor Jordi Gil, “els pressupostos tenen partides  poc realistes, com és el cas dels 15 milions a inversions, on la majoria pertanyen a obres que encara no tenen ni un avantprojecte i on el finançament depèn d’altres nivells administratius”. Segons En Comú Podem, “es tracta tan sols de propaganda electoral i no de mesures programàtiques”.

Sant Vicenç En Comú Podem conclou que “ja que des del govern s’està demanant responsabilitat als grups de l’oposició per aprovar aquests pressupostos, nosaltres voldríem recordar la seva manca de compromís a l’hora de portar a terme totes les partides pactades  a l’Acord de Pressupostos 2022, amb el qual estem molt descontentes”.

Continua, doncs, la incògnita sobre si s’aprovaran o no els pressupostos de Sant Vicenç pel 2023

Font: PSC-Baix Llobregat i Sant Vicenç En Comú Podem

Fotografia del Ple municipal: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here