El Baix Llobregat té una intensa relació amb els calçots. Al Parc Agrari se’n conreen de molt bons. I són diversos els restaurants on es pot fer una calçotada: des de la Masia Can Portell a Santa Creu d’Olorda, a  Molins de Rei, fins a a Can Joan, a Torrelles de Llobregat.

A Gavà, amb el lema “Ara toca #Calçot de Gavà! És molt més que una ruta”, l’Ajuntament i el Gremi de Restauradors impulsen la campanya de promoció del consum d’un dels productes més rellevants de l’horta gavanenca, part del Parc Agrari del Llobregat ( a la fotografia).

La campanya s’allargarà fins el 5 de març i ofereix l’oportunitat de degustar una tapa/platillo/menú als 19 restaurants participants, amb un preu de 3’5, 8’9 i 30 euros respectivament.

Una mostra de les nombroses possibilitats del calçot de Gavà, és la gran oferta de plats que ofereix la ruta, des dels tradicionals calçots a la brasa, en tempura o en croqueta, fins a la innovació de plats com gyozas de Calçots de Gavà i cecina, amb gambes i brandy. També, dintre d’una burguer, com ingredient principal d’una pizza i en pasta de full, entre d’altres.

Tots els dissabtes, fins el 5 de març, els restaurants de Gavà estaran també de forma presencial al mercat del Pagès de la plaça Major.

Font: Ajuntament de Gavà

Fotografia: Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here