Gràcies a un conveni, signat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya i el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH) s’ha formalitzat la transferència de recursos provinents dels fons europeus Next Generation destinats a projectes de rehabilitació energètica en el parc d’habitatges metropolità.

Els 15’8 milions d’euros que sumen els dos acords signats completen la disponibilitat per part del Consorci dels 37 milions d’euros corresponents a la primera anualitat (del 2022) del Pla. Ja poden començar immediatament les obres de rehabilitació.

Una finca de 104 habitatges del barri de Sant Ildefons, de Cornellà, serà la primera que es rehabilitarà. En els propers dies es validaran 31 sol·licituds més per rehabilitar 585 habitatges amb una subvenció pública de 3’2 milions d’euros i una inversió total de 7’2 milions.

Els edificis que es rehabilitaran estan situats en diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Els del Baix Llobregat són Begues, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

D’altra banda, Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) construirà 4.500 habitatges de lloguer assequible en un termini d’entre 6 i 8 anys.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here