.

Persones vinculades a organitzacions de solidaritat amb Palestina del Baix Llobregat han demanat a elBaix.cat publicar aquesta carta signada per una cinquantena de personalitats internacionals, entre les que es troben quatre Premis Nobel.

Saludem l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la seva valenta decisió de suspendre els llaços institucionals amb Israel, inclòs l’acord d’agermanament amb Tel-Aviv, fins que els palestins puguin viure en llibertat, sense ocupació militar i apartheid.

Això ens recorda els valents ajuntaments que van ser pioners en tallar vincles amb l’apartheid a Sud-Àfrica en el passat. Després dels informes de les principals organitzacions palestines, sud-africanes, israelianes i internacionals de drets humans que designen Israel com a estat d’apartheid i demanen mesures efectives per acabar amb la complicitat internacional de què gaudeix, la decisió de Barcelona hauria d’inspirar les institucions arreu del món a posar fi a la seva pròpia implicació en la supervivència dels règims d’opressió.

L’apartheid, al cap i a la fi, és un crim contra la humanitat. Nosaltres, els sotasignants, ens oposem al racisme en totes les seves formes i defensem la justícia i drets humans d’una manera holística que inclogui els palestins.

Ens indigna moralment que els governs poderosos reaccionin a les greus violacions dels drets dels palestins per part d’Israel segons el dret internacional amb gestos buits i expressions de “preocupació”, alhora que armen, financen i protegeixen de la responsabilitat el sistema d’injustícia d’Israel durant dècades i continuen fent com si res.

Amb l’actual govern israelià, el més ultradretà, racista, masclista i homòfob de la història del país, cal pressionar més que mai per acabar amb la seva impunitat i obligar-lo a respectar els drets dels palestins segons el dret internacional.

Encomiem tots els que han fet possible aquesta decisió, especialment els defensors dels drets humans que han treballat incansablement i desinteressadament per aconseguir-la. Tots ens doneu l’esperança que la justícia , la llibertat, la igualtat i al dignitat per a tothom puguin prevaler.

 

Signen: Susan Sarandon (a la fotografia), Peter Gabriel, Mark Ruffalo, Viggo Mortensen, Angela Davis, Naomi Klein, Brian Eno, Alia Shawkat, Kean Loach, Nkosi Zwelivelile Mandela, diputat sud-africà i net de Nelson Mandela, els quatre Premis Nobel, Annie Ernaux, George P. Smith, Jody Williams i Maired Maguire, i diverses personalitats més.

Fotografia: Hola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here