Aquest dimecres, 22 de febrer, a les 7 de la tarda, es presenta a l’Aula de Cultura de l’Ateneu de Sant Feliu de Llobregat la publicació “Quan les parets parlen”. L’acte està organitzat per la USLA i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL).

En primer lloc intervindrà Josep Font, responsable d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya, que dissertarà sobre “El patrimoni i els espais de memòria a l’espai públic”.

A continuació Ángel Merino, coautor de la publicació, presentarà “Quan les parets parlen” (Edicions del Llobregat, 2022), una guia divulgativa de l’itinerari interpretatiu per les lluites socials de Sant Feliu de Llobregat dels anys 70. Els altres autors són M. Jesús Bono, Jesús Martínez i Jordi San José.

La guia inclou quatre parades pels carrers de la ciutat que fan referència a quatre lluites que van marcar aquells anys: la lluita per la plena escolarització i per  l’educació púbica; la lluita pel dret a la salut i per la sanitat pública ( a la fotografia); la lluita per un espai públic digne i de qualitat; i la lluita per l’ocupació i la defensa dels llocs de treball. Quatre reivindicacions que avui, amb formes diferents, continuen ben presents a Catalunya.

Les persones que assisteixin a la presentació podran emportar-se de franc la guia.

Font: CECBLL i USLA

Fotografia: Blas Serrano

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here