Aquest proper dijous, 23 de febrer, a les 7 de la tarda, l’Ateneu Santfeliuenc acollirà la presentació del llibre “Un siglo de resistencia en Palestina. Historias de solidaridad y civismo” (Icaria, 2022) ( a la fotografia), un acte organitzat per la USLA.

En l’acte intervindrà l’autor, l’activista Txus Blanco, llicenciat en pedagogia, que fou coordinador de la Festa de la Diversitat de SOS Racisme i que va començar la seva tasca en la cooperació internacionalista l’any 2004 a la ONG fundada pel dirigent del PSUC, Miguel Nuñez, ACSUR Las Segovias. Actualment és tècnic de SUDS i membre de la Coalició Prou Complicitat amb Israel. L’any 2022 va rebre el Premi Esperança de la Comunitat Palestina.

Txus Blanco serà presentat per l’advocat santfeliuenc Jaume Bosch, exdiputat al Parlament de Catalunya i membre també de l’ONG SUDS.

El llibre, redactat a partir de testimonis de moltes persones, descriu les activitats del Moviment de Solidaritat amb Palestina, integrat per persones que va haver de deixar la seva Palestina natal a causa de la repressió de l’estat d’Israel, i també per molts activistes de casa nostra que han fet de la causa palestina un motiu permanent de mobilització.

El llibre arriba en un moment especialment complex, amb atacs d’Israel i contraatacs de la resistència palestina, i  moviments de protesta dins el  mateix Israel contra la deriva autoritària del govern Netanyahu, el més ultradretà que mai ha tingut el país. I a Catalunya, estem en ple debat sobre la decisió d’Ada Colau de suspendre relacions de l’Ajuntament de Barcelona amb Israel per la política d’apartheid que aquest estat practica. L’actuació de Colau ha rebut el suport de destacades personalitats internacionals, tal com va informar elBaix.cat, i la crítica de partits com el PSC, Junts, PP, Ciutadans i VOX.

Font: USLA

Fotografia: Icaria

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here