Crisi a l’espai de Junts per Catalunya a Molins de Rei. El partit ha optat per no nomenar cap de llista ni a l’exalcade Joan Ramon Casals ni a l’actual primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i ha decidit que encapçali la seva llista per a les eleccions municipals del 28 de maig, una nova candidata, Meritxell Galobart.

Galobart, un cop nomenada, ha carregat amb força contra el PSC, tot i que el seu partit comparteix govern amb els socialistes, encapçalats per l’alcalde Xavi Paz. Segons la nova candidata, “A Molins de Rei algú s’ha acostumat a guanyar eleccions a costa de l’obra pública, molt ciment i molt totxo, però poques polítiques per a les persones, ni per a infants, ni joves, ni famílies vulnerables, ni per la nostra gent gran”.

Aquesta dura desqualificació del govern actual, format pel seu mateix partit i el PSC, cal posar-la en relació amb la decisió del primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez (a la fotografia d’arxiu amb Joan Ramon Casals), encara portaveu municipal de Junts per Catalunya, de presentar-se a les eleccions amb una plataforma municipalista pròpia, de caràcter estrictament local.

La crisi dins Junts ve de lluny. El passat mes de novembre l’executiva local va dimitir en bloc i es va haver de nomenar una comissió gestora. Segons ha declarat  Ramon Sánchez a Ràdio Molins de Rei: “Al final he decidit tornar-me a presentar a les municipals perquè crec que és important que hi entri gent que sàpiga treballar a l’Ajuntament”. Sánchez presentarà el seu nou projecte en les properes setmanes.

El mapa polític molinenc es veu, doncs, profundament alterat de cara a les eleccions de maig. Junts per Catalunya, que va obtenir el 17 % dels vots i 4 regidories en les eleccions del 2019, quedant en segon lloc després del PSC, es presentarà ara dividida en dues llistes. A l’altra banda de l’espectre ideològic Molins En Comú Podem sumarà les dues candidatures de Podem i els Comuns que es van presentar per separat, aconseguint el 6’6 % i el 5’1 % dels vots respectivament. Entretant, el cap de llista del PSC, Xavi Paz, que va guanyar aquelles eleccions amb el 29’6 % dels vots i 7 regidories, contempla com els seus aliats de Junts al govern local s’enfronten entre ells.

Font: Junts per Catalunya-Molins de Rei i Ràdio Molins de Rei

Fotografia: Viu Molins de Rei

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here