Laia Ortiz (a la fotografia amb Loren Rider ) va ser a Sant Feliu de Llobregat aquest dilluns, 20 de febrer, en el marc dels actes organitzats per En Comú Podem per elaborar de forma participativa el seu programa electoral. Va intervenir en la sessió dedicada a aprofundir en polítiques d’igualtat i bé comú.

Laia Ortiz és politòloga i actualment dirigeix l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Des del 2015 fins el 2019 va ser segona tinenta d’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, dedicant-se a l’àrea de Drets Socials. Ha estat també diputada d’ICV al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats. És una experta en drets de ciutadania.

Ortiz, en la seva intervenció, va ressaltar el canvi de context que s’està vivint respecte fa 4 anys. La pandèmia i els seus efectes han sacsejat el món, no només econòmicament sinó també socialment, i va posar de relleu la importància de les cures, especialment a la gent gran, la salut mental, l’educació o la digitalització. En aquest sentit, va destacar que patim una altíssima inflació malgrat que gràcies a la gestió de la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, l’atur es va reduint.

La ponent va defensar que s’han de desburocratitzar els serveis d’atenció a la ciutadania, amb una actuació centrada en el benestar de les persones, i donant especial rellevància a l’acció comunitària, la participació, la interseccionalitat i la inclusió.

També va intervenir en l’acte la regidora d’En Comú Podem a Sant Feliu, Loren Rider, que va comentar que les decisions adoptades per l’Ajuntament durant la pandèmia, amb l’escut social que es va crear, o les mesures comunitàries del Pacte de Ciutat “així com el pressupost per al 2023 recentment aprovat, que continua incrementant la despesa social, demostren que posem les persones al centre de les polítiques públiques”.

Font i fotografia: Sant Feliu- En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here