Bones noticies per al Baix Llobregat en matèria de sanitat pública, després de molts anys de retallades i de deteriorament del servei i de moltes mobilitzacions que encara continuen.

En una visita del conseller de Salut, Manel Balcells, a Sant Feliu de Llobregat, aquest dimecres, 22 de febrer, s’ha anunciat una inversió total de 50 milions d’euros a la comarca destinats a nous equipaments sanitaris durant els propers quatre anys. Balcells ho ha confirmat des dels terrenys on es construirà el nou CAP Rambla de la ciutat, un edifici que també acollirà un CUAP de nova creació que donarà servei a cinc municipis, amb una població de 140.000 persones. Un CUAP és un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, i és una reivindicació molt sentida a la ciutat.

Balcells anava acompanyat de l’alcalde, Oriol Bossa, de la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Soterrament, Lídia Muñoz, de la regidora de Salut, Loren Rider, i del director de l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica del municipi, Rafael Bellido (a la fotografia).

L’edifici del nou CAP Rambla substituirà l’actual, que va ser fruit de la lluita veïnal i de l’Ajuntament a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta, quan era alcalde Francesc Baltasar, del PSUC. Precisament el mateix dia de la visita del conseller es presentava a l’Ateneu Santfeliuenc, tal com ja ha informat elBaix.cat, la publicació “Quan les parets parlen”, editada pel CECBLL, que recull diverses lluites ciutadanes durant la transició, una de les quals fa referència a la sanitat.

El nou CAP estarà situat a la Rambla Marquesa de Castellbell, 35, als terrenys de l’antic camp de futbol, avui aparcament, a 500 metres de l’actual, en una ubicació cèntrica i amb bones comunicacions. El solar serà cedit properament per l’Ajuntament i forma part dels espais que guanyarà el municipi gràcies al soterrament de les vies de tren. La construcció de l’equipament es podrà executar en paral·lel a les obres del soterrament.

Addicionalment, i mentre s’avança en la nova construcció, Salut iniciarà aquest mateix any una reforma de la primera planta de l’actual CAP Rambla que permetrà redistribuir els espais i millorar l’atenció a la ciutadania.

 CAP nous a Sant Boi, Gavà, Castelldefels, el Prat i la Palma

Dels cinc altres nous CAP al Baix Llobregat, 3 són centres de nova creació a Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels i els altres 2 substituiran els edificis actuals del CAP Disset de setembre del Prat de Llobregat i del consultori local de La Palma de Cervelló.

A més, el departament executarà obres d’ampliació al CAP Sant Just Desvern i traslladarà el CUAP de Cornellà de Llobregat a una nova ubicació més àmplia.

Algunes d’aquestes inversions, tal com ja va informar elBaix.cat, són fruit del pacte entre el Govern i En Comú Podem que va permetre l’aprovació dels pressupostos del 2023.

Font: Departament de Salut i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: EBC

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here